Úgy tűnik, hogy az ötletem remekül bevált. Hallottuk a lányoktól, hogy eltűnnek, hiszen utolsó kívánságok teljesülése után senkinek sincs rájuk szüksége. Vastag Kázmérnak, a hóbortosan romantikus cipésznek azonban szüksége volt valakire, aki otthont, házat tud nyújtani neki, és aki álmodozó lelkét is mesével látja el. Mi lehetne jobb, mint ha távol lévő, imádott húga helyére két húgocska lép, akiknek pedig szükségük volt valakire, aki itt tartja őket?!

Kázmér óvatosan lépett a házba. Igaz, hogy járt már itt egyszer, a nagy bál napján, azonban akkor még nem tudott a kísértetekről, és az egész ház kivilágított, díszes és ragyogó volt. Most csak a havas kert felől beszűrődő kedves fény világította meg a régi szobákat, és az árnyékos sarokban két szégyenlős, átlátszó kislány álldogált. Ránézésre tizenöt év körüliek lehetnek.

  • Üdvözlöm a kisasszonyokat. Hadd mutatkozzam be: Dió.. mmm… Vastag Kázmér vagyok.

Karamella sötétkék szemében huncut fény villant.

  • Érdekes, és valami mákdarálóra emlékeztem… Vagy talán Diótörő?

Kázmér fülig pirult, de Cukorpálcika csak kuncogott.

  • Bocsásson meg a húgomnak. Ígérhetném, hogy általában nem gonoszkodik, de nem lenne igazam. Én viszont kedvesebb vagyok.
  • Én kedvelem a kedvességet és a pajkosságot is, és egészen remek meséket tudok kitalálni. Hallották például, ami a messzire vándorolt cipészlegényről szólt, aki hercegnek adta ki magát?


Ettől a ponttól ők hárman elválaszthatatlanok lettek. A lányok már nem csak nem halványodnak: de néha új ruhában kísértenek, és új játékokat tanulnak Kázmértól. Nagy kő esett le a szívemről.

dsc_0075_1.jpg

Szerző: Démétér  2016.12.30. 13:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csengettyuvarosmesei.blog.hu/api/trackback/id/tr3512079913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása