Varázslatos este volt a tegnapi! A bál épp olyan ragyogó volt, mint Cukorpálca kisasszony életében: fenyőágakkal díszített, gyertyáktól roskadozó csillárok és kandallók, Mikulásvirágok hatalmas rézkancsókban, méz- és fűszerillat a süteményektől roskadozó tálcák körül, manóruhás segítők. Az egész városka minden teremtett lakója a legszebb ruhájában pörgött-forgott a táncparketten.

Látjátok, ott áll Cukorpálcika háza jobbra, a kivilágított bálterem ablakai csak úgy csillognak, villognak! Bár Oszkár belegyalogolt a képbe, de megbocsájthatunk neki: nagyon sietett a csomaggal.

dsc_0035.jpg

Ha már véletlenül szóba került ez a téma, hát megemlítem az én új ruhámat is. Szerénytelenség nélkül állíthatom: minden évben nagy várakozás előzi meg a szezonban az első báli ruhámat, és nem, nem azért, mintha kuncogni szeretnének rajta, bármit is állít Frufru barátnőm. Híresen ragyogó a megjelenésem, nem tehetek róla - vannak, akik ilyen sugárzó vonzerővel és bájjal születnek. Csak annyi a dolgom, hogy nem rejtem véka alá. Gyönyörűséges sáfránysárga ruhát választottam az alkalomra, arany gombokkal és csontszín csipkével, kivételesen fodrok nélkül, csak egy széles, csokoládészín selyemövvel a derekamon. Eperszőke hajam magasra tornyoztam, és a kontyot egy másik csokoládészín szalaggal kötöttem körte. Oleget elbűvöltem, csak állt a lépcső tetején, édes mosolyával… Évek után is úgy elpirulok tőle, mint azon az első karácsonyon. 

Félre is a pironkodással: fantasztikus híreim vannak! Herceg költözik a kisvárosunkba! Micsoda borzongatóan izgalmas hír, nem igaz? Diótörő hercegnek hívják - a név miatt Oleg csak forgatja a szemeit, és “édes butuskámnak” hív, ami bosszantó, de kapok puszit a hajamra. Az úr magas, elegáns, piros és zöld egyenruhában jelent meg a bálon, mellszalaggal. Csodásan táncol, elbűvölő hangja van és orosz akcentusa. Oleg szerint utóbbi rémes, amit igazán tudhat: Oleg Moszkvában nőtt fel.

A herceg feltűnő jelenség, és a városka magányos és kevésbé magányos hölgyeit mind elbűvölte. Nem csoda, mert két kézzel szórja a bókokat, amelyek rám természetesen nincsenek semmilyen hatással. Ismerjük azonban az embereket, mennyire szeretnek hízelgő szavakat hallani.

Akárhogy is: Diótörő herceg beköltözött Bella fogadójába néhány hónapra, mert hallott a mi híres karácsonyainkról, és itt akarja tölteni az ünnepeket. Hát nem káprázatosan izgalmas?!

Szerző: Démétér  2016.11.28. 13:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csengettyuvarosmesei.blog.hu/api/trackback/id/tr4311989320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása